Sportlife Kungälvs IBK F02 Orange V

Seriefinal serie 7 mot Sportlife Kungälv...

Seriefinal i serie 7

På grund av matchflyttar har vi kommit långt in i serien innan vi fick möta Sportlife Kungälv och serien har utvecklats så att detta var en seriefinal. Hemmamatch, men i Idrottshallen och Kungälv på parkett är alltid en utmaning.

Matchen drog också igång precis som vi hade förutsett, fullt ös, snabba spelvändningar, kamp, röriga situationer, studsande bollar i straffområdet och mycket slag.
Framåt spelade vi bra och skapade ganska mycket chanser men få rena. Kungälv skapade också chanser och de skarpaste var de gånger vi var dåliga på att resolut få undan bollen ur straffområdet, men en inspirerad Ida i mål såg till att vi höll nollan. Känslan var dock att vi hade ett litet övertag.

0-0 i paus och vi pratade om att köra vidare i samma tempo, då vi räknade med att vi skulle orka det längst.
Andra perioden drog igång i samma tempo som första, men nu hade vi lite tydligare linjer i vad vi gjorde. Redan efter 1 minut gjorde vi 1-0, pass ner till back där Ella sköt direkt och framför mål störde Hanna med sin nya fint ”den kissande hunden”, målvakten beundrade finten medan bollen gick in vid hennes bortre stolpe.
Drygt 4 minuter senare drog Nellie in 2-0 med ett snabbt handledsskott, serverad av Hanna.

Matchen fortsätter på samma sätt under resten av perioden, Kungälv bjuder inte på några ytor och vänder snabbt, men vi spelar disciplinerat försvarsspel och framåt skapar vi fler klara chanser än våra motståndare.

Det dröjer dock tills 19 sekunder återstår av perioden innan vi sätter 3-0. Målet var frukten av ett fungerande styrspel. Alice trycker högt på sin back som stressat slår den rakt på henne. Alice ser en fri Astrid och serverar henne bollen helt ensam framför mål. Astrid gör inget misstag utan placerar säkert in bollen vid målvaktens bortre stolpe.

Nöjda samlades vi i hörnet och laddade inför den avslutande perioden. Vi konstaterade att det kanske inte var den vackraste matchen utan lite mer ”raggarbandy”.
Vi bestämde oss för att gilla läget, men försöka med raggarbandy delux.

Tredje började som andra, pass ner till back, denna gången till Matilda som fick iväg ett stenhårt skott som gick rakt på…….Nellie som förvånat stod och täckte målet för Matilda. Nellie tackade för blåmärket genom att slå in bollen i mål. 4-0 och det hade inte ens gått 1 minut.
Nu kändes det bra och vi jobbade vidare, men Kungälv hade inte gett upp. Sakta men säker smög det in sig lite övermod i våra tjejer. Vi tog inte i lika mycket medan vår motståndare ökade farten. Drygt 6 minuter in i perioden lyckades de också spräcka vår nolla. Tendensen höll i sig några byten till innan vi tog över igen. Nu skapade vi en känsla av kontroll vilket gjorde att vi blev ganska överraskade när de plötsligt gör 4-2.
Två minuter kvar och lite nerv, men tjejerna drabbades inte av panik, utan såg till att stänga bakåt och se till att döda resten av tiden.

Slutsignal och jubel. Vi har vunnit serie 7, trots att två omgångar återstår!